5 juni is het wereldmilieudag, een feestdag bij ZOPPA

Dat we deze dag bij ZOPPA als een feestdag aanschouwen hoeft eigenlijk geen uitleg meer. Zo staat ZOPPA voor 100% natuurlijke, plasticvrije en low waste producten die met de hand gemaakt worden te Koningshooikt. Al onze soapbars, shampoobars en conditionerbars worden sober ingepakt in herbruikbaar papier. De grondstoffen van onze producten worden duurzaam gewonnen en al onze producten zijn biologisch afbreekbaar.

Maar om onze milieubewustheid en het streven naar duurzaamheid nog eens extra te benadrukken, zetten we onze twee low waste favorieten graag in de kijker:

B-side zeepblokken

B-SIDES, ons zero waste zeeppakket

Tijdens de productie van onze producten wordt er rekening gehouden met de afname, waardoor we overschotten kunnen vermijden en onze stock altijd vers is. Zelfs voor de zeepresten die overblijven na het snijden van onze zeepblokken hebben we een oplossing gevonden. Ze zijn van dezelfde kwaliteit, maar zien er gewoon anders uit. We vonden het een leuk idee om 250 gr kantjes en boordjes, ofwel de zeepresten, aan te bieden aan een interessante prijs. Hello B-SIDES, een all-in-one zero waste zeeppakket. Voor jullie de perfecte manier om kennis te maken met al onze producten en nul verspilling voor ons.

Sisal zeepzakje, wees creatief met je zeepresten

Daarnaast bieden we handige accessoires aan om de houdbaarheid en het gebruiksgemak van onze producten te optimaliseren zoals onze zeephouder, maar ook het sisal zeepzakje. Heb je nog zeeprestjes? Gooi ze niet weg. Verzamel ze in het zakje en gebruik ze helemaal op. Zero Waste! De zeepzakjes zorgen bovendien voor een heerlijke scrubsensatie, ideaal voor onder de douche. Na gebruik kan je de zeep in het zakje bewaren en laten drogen waardoor ze langer meegaat.

Nog een tip speciaal voor de mannen. Door zijn rijke oliën en hydraterende eigenschappen zijn onze soap bars ook perfect te gebruiken als scheerzeep. De laatste stukjes van je zeep kunnen ook dienst doen als scheerschuim. Steek de leftovers in een zeepzakje, maak dit nat en laat schuimen. Wrijf het schuim met het sisalzakje op de huid en scheren maar.

We doen ons best om op onze eigen bescheiden manier de stap naar milieubewuster leven klein, aangenaam en deugddoend te maken. Milieubewuster leven hoeft niet saai, moeilijk of ingewikkeld te zijn. Het kan vanzelfsprekend zijn. 

Zoals je ziet trachten we met ZOPPA ons steentje voor het milieu bij te dragen. We hopen te inspireren en jouw milieuvriendelijke levensstijl nog eenvoudiger te maken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste aankoop.

Ontvang onze nieuwsbrief vol leuke weetjes en updates over onze nieuwste producten.