Zoppa Velvet Tiger Soap Bar

SOAPSTORY

Zeep, een eeuwenoud product met een duidelijke functie: vuil en bacteriën wegwassen, de huid voeden, verzorgen en beschermen. Simpelweg geniaal in zijn eenvoud!

ZOPPA zeep is gebaseerd op deze authenticiteit. Een samenstelling van eerlijke ingrediënten die de natuur ons biedt. Pure producten met elk hun specifieke helende eigenschappen voor de huid.

veilig hydrateren en voeden

ZOPPA zeep wordt handgemaakt op de oude traditionele manier: de ‘Cold Process methode’. Dit is een trage manier van zeepzieden waarbij de olie niet tot extreem hoge temperaturen verhit wordt en al zijn werkzame stoffen blijft behouden.

De glycerine die ontstaat, en voor het verzorgende aspect van de zeep zorgt, blijft in de zeep. Ze wordt niet zoals in vele industriële zepen uit de zeep geschraapt voor andere doeleinden. Dit maakt dat ZOPPA de huid op een huidveilige manier hydrateert en voedt.

Handgemaakte Zeep Zoppa

Van soap naar zeep

“Er gaat niets boven het maken van natuurlijke producten, met toevoeging van eigen geteelde kruiden en bloemen”, vertelt Britt. “Dit is de plek waar ik ooit het eerste zaadje van ons zeepverhaal letterlijk en figuurlijk plantte.”  Lees in het artikel van de Gazet van Antwerpen alles over hoe de zeepziederij in Koningshooikt is ontstaan en ontdek onze passie voor duurzame en ecologische zeepproducten.

PDF niet goed leesbaar, download hem hier!

Met respect voor de natuur

Herbruikbare verpakking

De verpakking houden we minimaal, en is recycleerbaar of kan hergebruikt worden. Ook onze accessoires bestaan uit natuurlijke of ecovriendelijke duurzame materialen.

Biologische, pure ingrediënten

Al onze zeepproducten zijn vrij van synthetische toevoegingen en al de grondstoffen hebben een natuurlijke basis.

Lokale productie in België

Onze producten zijn allemaal handgemaakt in België. ZOPPA is een lokaal bedrijf.

Pure, natuurlijke ingrediënten

Natuurlijke ontginning zeep

Onze gebruikte oliën komen uit biologisch geteelde gewassen en zijn, wanneer de plant het toelaat, van food grade kwaliteit. Hun puurste vorm. Op die manier zijn we verzekerd dat ze niet extra bewerkt zijn en al hun verzorgende eigenschappen bezitten.

De herkomst en ontginningswijze van de grondstoffen is ook belangrijk. Die moet ecologisch verantwoord en menswaardig zijn. Om die reden gebruiken we o.a. geen palmolie en mica.

De geur van onze zepen is afkomstig van de gebruikte etherische oliën en kruiden. Zij prikkelen het reukzintuig op een andere manier dan synthetische varianten. In droge toestand geven onze zepen niet alles van hun complexe aroma prijs. Het volledige geurenpallet komt helemaal tot uiting bij gebruik van de zeep. Bovendien werken etherische oliën heilzaam voor lichaam en geest.

​​”ZOPPA : een solide blok zeep, verpakt in papier.
Ze doet wat ze moet doen, en ú weet wat u gebruikt. Een bewuste belevenis.”

Britt Van Der Borght

Oprichter en bezieler van ZOPPA