De magie van moeder natuur: ontdek de kracht van onze pure ingrediënten

Bij het samenstellen van een natuurlijk cosmeticaconcept gaan we vaak op zoek naar specifieke kruidencombinaties. Wandelen in de tuin brengt hiervoor ongelooflijk veel inspiratie. En elk seizoen zorgt voor een eigen specifieke variatie. Vele bruikbare kruiden groeien namelijk vanzelf in je tuin of kan je in het wild vinden. Je kan ze uiteraard ook kweken in bloempotten of plantenbakken.

Bij deze zetten we graag enkele kruiden in de kijker ter inspiratie voor jullie eigen natuurlijke cosmeticakeuken.

Kruidentuin Zeepziederij Zoppa

Goudsbloem, een echte zonnestraal

Goudsbloem, calendulaofficinalis genoemd, is niet alleen een vrolijke toevoeging aan onze tuin, maar ook een krachtige, helende bloem. De botanische naam stamt af van het Latijnse woord calendae: de eerste dag van de maand. Je kan van de feloranje bloemhoofdjes ontstekingsremmende maceraten, zalven en thee maken. Goudsbloemmaceraat versnelt het genezingsproces bij beschadigde huid.

Juist dankzij die ontstekingsremmende werking gebruiken we dit ingrediënt graag in onze soap bars. Geniet van de helende werking van Calendula met de Flower Power Soap bar of het ZOPPA Calendula maceraat.

Brandnetels: Reinigend, Helend en Vol Vitaliteit

Geniet van de krachtige eigenschappen van brandnetels, ook wel urtica dioica genoemd. 🌿 Deze plant heeft veel voordelen voor je lichaam. 

Wist je dat brandnetels stoffen bevatten die ontstekingswerend zijn en allergische reacties van het immuunsysteem kunnen verzachten? Ze zuiveren je bloed, zijn voedzaam en bovendien rijk aan essentiële vitaminen en mineralen zoals vitamine C, B1, B5, ijzer, silicium, calcium en kaliumzouten. Dit voorjaarskruid geeft je vitaliteit en energie.

We gebruiken dan ook 100% natuurlijk brandnetelextract in onze populaire Foam Fever! Waarom? Omdat dit extract ontstekingsremmend, reinigend en regulatief werkt op de talgklieren. Het is een natuurlijke boost voor stralend en gezond haar.

Lavendel, natuurlijke ontspanning voor lichaam en geest

Geniet van de rustgevende geur van Lavendel. In het Latijn noemt men dit Lavendula angustifolia. Dit krachtige kruid staat bekend om zijn kalmerende werking, waardoor het de sleutel is tot totale ontspanning. 

Voel het effect van dit heerlijk kruid. Onze Purple Haze soap bar is gemaakt van Lavendel en biologische hennepzaadolie. Ideaal voor de droge huid. Of geniet van de ontspannende werking van lavendel. Dankzij onze Purple Haze etherische olie geniet je van een ontspannen sfeer in huis. 

Echte kamille, natuurlijke balsem voor de huid

Een plant die we graag gebruiken als ingrediënt in onze soap bars is kamille, ook wel Matricaria recutita genoemd. Dit natuurlijk wonder heeft een verzachtende en heilzame werking

De zachte aanraking van kamille kalmeert niet alleen de huid, maar ook de zintuigen. Het vermindert roodheid, kalmeert irritaties en werkt als een natuurlijke ontstekingsremmer. Je kan het bekijken als een natuurlijke balsem voor de huid, met een herstellende werking.

Emma van Herdersbloem levert prachtige biologische geteelde kamille bloemen die we dan gebruiken voor het maken van onze producten. 

Hierdoor krijgen onze soap bars een verzachtende werking en een heerlijke geur.

Benieuwd in welke producten je kamille kan terugvinden? Hou onze social media goed in de gaten want binnenkort lanceren we een nieuwe product op basis van kamille.