Natuurlijke haarverzorging: waarom kiezen voor een shampoo bar?

Duurzaamheid en bewust gebruik van verzorgingsproducten wint aan belang bij consumenten. Steeds meer mensen maken de overstap van conventionele shampoos, die vaak chemicaliën bevatten, naar milieuvriendelijke en natuurlijke shampoo bars.

Ben jij ook geïnteresseerd in de overstap naar natuurlijke haarverzorging? Ontdek waarom kiezen voor een shampoo bar de moeite waard is, leer hoe je deze best kan gebruiken, en ontdek wat onze eigen Foam Fever shampoo bar zo speciaal maakt.

ZOPPA shampoo bar

Waarom kan je best een shampoo bar gebruiken?

Het kiezen voor een shampoo bar biedt tal van voordelen, zowel voor jouw haar als voor het milieu.

Het grootste voordeel is het feit dat je, in tegenstelling tot de meeste vloeibare shampoos, hiervoor geen plastic verpakking meer nodig hebt. Minder plastic betekent minder belasting voor onze oceanen en ecosystemen.

Vaak bevatten shampoobars enkel ingrediënten van natuurlijke oorsprong. En in het beste geval worden ze handgemaakt zoals onze Foam Fever shampoo bar.

Shampoo bars reinigen je haar op dezelfde manier als vloeibare shampoos. Ze verwijderen vuil en overtollige olie en laten je haar fris aanvoelen.

Een shampoo bar gaat vaak wel langer mee dan vloeibare shampoo. Een kleine hoeveelheid creëert veel schuim, waardoor je minder product nodig hebt per wasbeurt. Zo heb je maandenlang plezier van je shampoo bar.

Hoe moet je een shampoo bar gebruiken?

Het gebruik van de ‘Foam Fever’ shampoobar is eenvoudig. Maak eerst je haar nat, wrijf de bar tussen je handen om schuim te creëren, en breng het schuim aan op je haar en hoofdhuid. Masseer zachtjes in en spoel grondig uit. Het resultaat? Schoon, gezond haar dat heerlijk ruikt. Zo simpel is het!

Heb je droog of beschadigd haar? Gebruik dan na het wassen met de shampoo bar, onze conditioner bar. Dit gaat je haar herstellen en opnieuw kracht geven.

Welke shampoo bar past bij jouw haar?

Net zoals bij de standaard vloeibare shampoos bestaan er ook aparte shampoo bars voor vet haar of droog haar. Het voordeel van onze Foam Fever shampoo bar is dat deze geschikt is voor alle haartypes. Zowel mensen met fijn of dik haar zijn er helemaal wild van.

Wat maakt de Foam Fever zo bijzonder?

De ene shampoo bar is de andere niet. Onze Foam Fever wordt met de hand gemaakt, wat betekent dat er aandacht is besteed aan elk detail. Daarnaast staat ZOPPA ook bekend voor zijn toewijding aan het gebruik van natuurlijke ingrediënten uit korte keten, en zelfs uit eigen tuin. Daardoor is de shampoo bar gegarandeerd vrij van schadelijke chemicaliën. Hij bevat natuurlijke oliën en extracten die goed zijn voor je haar en hoofdhuid.

We vertellen je graag waaruit onze Foam Fever shampoo bar nu net gemaakt is en wat de voordelen zijn van deze natuurlijke ingrediënten.

Brandnetelextract en Aloë Vera

Dit dynamische duo werkt samen om je haar en hoofdhuid te verzorgen. Brandnetel, bekend om zijn ontstekingswerkende eigenschappen, is voedzaam en zit vol vitaminen en mineralen. Dit extract is goed voor een gezonde haargroei. Aloë vera kalmeert en verzacht je hoofdhuid, terwijl het je haar diep voedt. 

Broccolizaadolie voor glanzend haar

Heb je ooit van broccolizaadolie gehoord? In de haarverzorging wint broccolizaadolie steeds meer aan populariteit vanwege zijn glansgevende eigenschappen en als vervanger voor siliconen. Dit ingrediënt is een ware schat voor je haar. Het staat bekend om zijn vermogen om de glans van je haarlokken te versterken, waardoor je haar er glanzend uitziet.

Etherische olie van rozemarijn en salie

Onze Foam Fever heeft een heerlijk frisse geur van rozemarijn en salie. Rozemarijn stimuleert de bloedsomloop in je hoofdhuid, wat bijdraagt aan een gezonde haargroei. De geur van salie werkt kalmerend. Bovendien helpen deze etherische oliën je hoofdhuid te kalmeren en je een verfrissend gevoel te geven. Doordat ze de gezondheid van de hoofdhuid bevorderen, helpen ze ook bij het verminderen van roos.

De werking van onze ingrediënten

Klein tipje van de sluier: We zijn verheugd om aan te kondigen dat we werken aan een gloednieuwe shampoobar die binnenkort beschikbaar zal zijn! De lat ligt hoog, want de nieuwe shampoo bar moet minstens even goed zijn dan onze huidige Foam Fever. Blijf op de hoogte voor meer details.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste aankoop.

Ontvang onze nieuwsbrief vol leuke weetjes en updates over onze nieuwste producten.