Je lichaam ontgiften met onze nieuwe zout scrub

Het is nog winters koud, de liefdevolle periode van de feesten is voorbij, en – joepie – de lente is op komst. Detox tijd dus…

Er bestaat geen beter moment in het jaar om onze nieuwe salt bar uit te proberen, Tiny Hamam. Een exfoliërende zoutzeep die je grondig zal reinigen, hydrateren, verkwikken en tegelijkertijd je huid de gelegenheid zal geven om eens goed te ontgiften.

Maak van je badkamer een instant kuuroord door de intense geur van de etherische olie van eucalyptus en zilverspar en verwen daarbij je huid met een scrubmengeling van himalaya zout, aardbei- en cranberryzaad.

Zoutzeep soap bar

Waar is onze scrub van gemaakt?

Een topper in onze lijst met natuurlijke ingrediënten is Himalaya zout. Het is een geweldig product dat al eeuwen gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Het roze gekleurde zout wordt gewonnen uit de Khewra-zoutmijn, die in de buurt van de Himalaya in Pakistan ligt. Het zout is daar miljoenen jaren geleden ontstaan uit de verdamping van oude watermassa’s. Het wordt minimaal verwerkt tot een ongeraffineerd product dat, in tegenstelling tot keukenzout, vrij is van additieven. Het heeft een rijk mineraalgehalte zoals natriumchloride, magnesium en calcium. Dit zorgt voor een natuurlijke weldaad voor het lichaam en de huid.

Waarom is scrubben met Himalayazout zo goed?

Waarom aardbeipitten en cranberrypitten als scrub?

Vruchten zijn over het algemeen geweldig voor onze gezondheid. Het zijn krachtige antioxidanten die het immuunsysteem stimuleren.

De zaden van de aardbeien en cranberry’s zijn dan nog eens gedroomde scrubbers, niet te hard of te zacht. Ze zorgen voor de extra exfoliatie en zien er bovendien gewoon fantastisch uit in de zoutzeep.

Waarom eucalyptus & zilversparolie?

De mengeling van etherische olie van eucalyptus en zilverspar brengt verkwikking en helderheid. Ze zet neus en geest open. De combinatie van de scrub en de verfrissende geur verbeteren de bloedcirculatie onder de huid, en zorgen voor een flinke boost van je energiepeil.

Het gebruik van een zoutbar is een beetje anders dan onze gewone zeep bars. Zoutzeep is een speciaal soort zeep, met als doel de huid nog eens extra te verzorgen. De zeep voelt hard door het groot percentage kokosolie en zout.

Zoutzeep kan je gerust 1 tot 2 keer per week gebruiken. Op drogere en ruwere plekken kan je uiteraard een keer meer scrubben. Denk aan je ellebogen, knieën, enkels en ook voeten. De Tiny Hamam is ook zeker een aanrader om te gebruiken tijdens je voetenwellness. Was je voeten eerst met een hydraterende soap bar en scrub daarna de dode huidcellen weg met onze Scrub bar. Je kan ook een klein stukje zeep afbrokkelen of raspen en in je badwater doen. Zo heb je natuurlijk zout, olie en etherische geur van eucalyptus en zilverspar in je bad. Pure wellness.

White Stone scheerzeep

Op vraag van zowel vrouwelijke als mannelijke klanten is er nu ook een White Stone. Onze White Stone bevat dezelfde ingrediënten als de Black Stone, alleen zit er geen toevoeging van actieve koolstof bij, waardoor de scheerzeep niet zwart is. Deze scheerblok geeft dus wit scheerschuim. Ook de geur is iets neutraler. Voor elk wat wils dus!

Tip! Scrub & shave: haal eerst de dode huidcellen weg met de Tiny Hamam zodat je huid volledig glad en klaar is voor een scheerbeurt met de voedende Black of White Stone!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste aankoop.

Ontvang onze nieuwsbrief vol leuke weetjes en updates over onze nieuwste producten.