Wereld bijendag: flower power soap bar in the picture

Naar aanleiding van Wereld Bijendag zetten we tijdens de maand mei onze Flower Power Soap Bar in the picture. Het blijft één van onze bestsellers omdat deze zachte zeep zo doeltreffend is voor de gevoelige en beschadigde huid. Door de combinatie van lichte abrikozenpitolie, wondhelende goudsbloemmaceraat, kokosboter, en uiteraard lokale honing.

Deze honing wordt in de Flower Power zeep verwerkt om tal van redenen. Niet alleen geeft de honing een aangename geur en een zachte goudgele kleur aan de zeep, maar honing bezit vele werkende stoffen die o.a wondhelende, opbeurende en antibacteriële eigenschappen hebben.

Flower power soap bar Zoppa

Bij ZOPPA hechten we alle belang aan de kwaliteit en herkomst van de ingrediënten waarmee we de zepen maken. We werken enkel met leveranciers waar we een persoonlijke klik mee hebben, mensen die met dezelfde passie zorgen voor eerlijke en doeltreffende grondstoffen.

Omdat de bijen deze lentemaanden volop aan het werk zijn en meer dan ooit opvolging en aandacht nodig hebben, is dit het perfecte moment om de bijen van imker Leo Cuypers, onze lokale leverancier van honing in de kijker te zetten.

Onze samenwerking met Imkerij TORFLINGHOF

Leo heeft de passie voor bijen overgenomen van zijn schoonvader. Door zijn impuls volgde Leo een imkeropleiding en begonnen de bijen meer en meer zijn hart te veroveren. Wat begon als een hobby groeide na verloop van tijd uit tot een professionele imkerij. In 2007 werd de Imkerij TORFLINGHOF een feit!

De honing van imkerij TORFLINGHOF wordt geoogst met het grootste respect voor de bijenvolken en hun omgeving. De kasten worden lokaal geplaatst in de buurt van specifieke biologisch geteelde land- en tuinbouwgewassen. Dit heeft een dubbel doel: het verzamelen van nectar en het natuurlijk bestuiven van die gewassen. Daardoor heeft TORFLINGHOF elk seizoen een specifiek honingaanbod.

Voorjaarshoning komt in drie varianten: wilg, kers (mijn lievelingshoning) en koolzaad.

De lentehoning is afkomstig van weidebloemen. (Deze honing gebruiken we als ingrediënt van de Flower Power.) De zomerhoning komt van linde, kastanje of een verscheidenheid van bloemen.

Natuurlijke ingrediënten zoppa zeep

Eén van de vaste plekken waar Leo bijenkasten plaatst, bevindt zich net achter de ZOPPA tuin, de honing die we gebruiken voor de Flower Power is dus mede afkomstig van het stuifmeel van onze eigen bloemen & kruiden. Dat we deze honing als ingrediënt gebruiken voor de Flower Power ligt dus uiteraard voor de hand. Korter dan dit kan de keten niet zijn, en daar zijn we trots op!

flower power soap bar

Probeer onze Flower Power soap bar en geniet van de heerlijke geur en effecten van de honing.

Honing van imkerij torflinghof

Wil je zelf de honing van Imkerij TORFLINGHOF ook eens proeven? Bestel je honing via tba.cupyers.leo@gmail.com.