Blue Butterfly: een natuurlijke shampoo bar voor droog en grijs haar

Bij ZOPPA hebben we een nieuwe shampoo bar ontwikkeld specifiek voor mensen met droog of grijs haar. Ben je benieuwd naar de werking van deze shampoo bar en tips over hoe je deze kan beweren en gebruiken? Lees dan zeker verder. Bovendien leg ik graag de werking uit van de verschillende ingrediënten die de Blue Butterfly shampoo bar zo speciaal maken.

Voor wie is deze shampoo bar geschikt?

Het aanbod van shampoo is enorm groot, maar hoe zoek je er nu de juiste uit. We krijgen vaak de vraag “Welke shampoo bar past bij mij”. Hierop probeer ik een antwoord te bieden.

Onze Blue Butterfly is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een shampoo bar voor:

  • Droog en breekbaar haar.
  • Grijze of gele tinten in het haar die subtiel geneutraliseerd en verzacht moeten worden.
  • Een boost voor een dunner wordende haardos

Heb je eerder normaal tot vet haar? Dan is onze Foam Fever shampoo bar zeker iets voor jou.

Een natuurlijke shampoo gemaakt van biologisch afbreekbare ingrediënten

Tijdens de zoektocht en het samenstellen van nieuwe recepten, verbaast de diversiteit van onze natuur mij telkens weer. Het ontdekken van verschillende werkingen van kruiden, bloemen, kleien is altijd fascinerend. Voor de Blue Butterfly ben ik op zoek gegaan naar natuurlijke ingrediënten die beschadigd droog haar voeden en herstellen en die een witte/grijze tint opfrissen. Dat laatste was een uitdaging.

Beschadigd haar herstellen

Voor het herstellen en het hydrateren van het beschadigde haar, voegen we verzachtende boters en oliën toe zoals cacaoboter en jojoba olie.

Haar versterken met rijstproteïne

Om het haar te versterken hebben we rijstproteïne toegevoegd. Baden met het water dat gebruikt wordt om rijst te wassen, leidt tot lange, sterke en mooie haren. Rijstproteïne moest gewoon een onderdeel worden van de Blue Butterfly.

Rijstproteïne verhoogt het vermogen van het haar om vocht vast te houden. Dat betekent meer glans! Het geeft flexibiliteit, elasticiteit en maakt het haar sterk.

Grijze tinten in het haar verzachten

Voor het verkrijgen van de natuurlijke blauwe kleur in de shampoo bar gebruik ik uiteindelijk een combinatie van Blue butterfly pea, Nila poeder & Blauwe Lotus. Het mooie indigoblauw van deze combinatie zorgt ervoor dat gele gloed uit je blonde of grijze haar zacht wordt geneutraliseerd.

Blue butterfly pea flower

De indigo vlindererwtbloem heeft een schitterend blauwe tint die geen enkele andere bloem kan evenaren. Het wordt al eeuwen gebruikt in Chinese en Thaise geneeskunde vanwege haar antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Nila poeder

Een traditioneel blauw kleipoeder uit Marokko dat vooral bekend is vanwege zijn gebruik in de badhuizen en hammams. Het proces van het verkrijgen van Nila begint met het winnen van brokken steen die worden gemalen tot een fijn poeder. Het resultaat is een prachtig diepblauw kleipoeder.

Blauwe lotus

De Blauwe Lotus geeft een mooie bijdrage aan de blauwe natuurlijke kleur van onze vaste shampoo bar.

Waarom kiezen voor een shampoobar?

Wil je meer weten over natuurlijke haarverzorging? Ontdek waarom je best kiest voor een shampoo bar van ZOPPA en hoe je deze shampoo bars kan gebruiken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste aankoop.

Ontvang onze nieuwsbrief vol leuke weetjes en updates over onze nieuwste producten.