Zoppa goes zero-waste

 ZOPPA & M(i)E van mpunt.be beleefden een zeer fijne samenwerking, en bedachten een mooi zero-waste concept.

Keramiste Mieke ontwierp prachtige keramieken potjes speciaal voor onze Dish Wish. Deze potjes kan je bij ons laten vullen met de Dish Wish. Geen verpakking meer en dus zero-waste.

Wat ons vooral samenbrengt in dit verhaal is de gedeelde passie voor eenvoud, schoonheid en duurzaamheid, én bewust genieten van de kleine dingen des levens. Ja, zelfs van afwassen kan je een mooi moment maken.

Handgemaakte keramieken potjes

Mieke gebruikt voor dit concept restmaterialen uit het atelier. Klei is letterlijk een natuurlijke ‘grond’stof, en dus uitermate makkelijk recycleerbaar. De restjes en overschotten worden in een grote bak naast de draaischijf bewaard.In de bak komen verschillende kleuren en structuren terecht. Wanneer deze terug gemengd worden ontstaat een mooie unieke ruwe structuur. Met deze overschotklei worden de DISH WISH gietpotten gemaakt. Zo wordt er niks verspild. Zero Waste.

Klei
Keramieken potjes
keramieken potje

Het ontstaan van deze samenwerking

Op een dag kwam Mieke naar de zeepziederij met een aparte vraag. Ze had op eigen initiatief een keramieken potje ontworpen geïnspireerd door onze biologische afwaszeep, de DISH WISH. Ze wou dit potje graag laten vullen. Een mooi elegant keramieken potje met giettuit. Net groot genoeg om gemakkelijk in de hand te houden en om onze solide afwaszeep optimaal te kunnen gebruiken. Ik vond dit een zeer fijn initiatief en vroeg haar meteen of ze er ook eentje voor mij wou maken om te vullen.

Niet veel later kwam het idee om dit concept verder uit te werken, en aan te bieden, zodat deze mooie, handige ZERO WASTE formule ook voor jullie verkrijgbaar is.

Samen voor een betere wereld gaan met zo weinig mogelijk afval begint al bij de productie. Daarom starten we met een kleine exclusieve oplage. We zijn heel benieuwd welke respons we gaan krijgen op dit concept.

Hoe werkt het?

Deze exclusieve Dish Wish kan in de ZOPPA shop te Koningshooikt of via de webshop aangekocht worden voor 28 euro. Als je potje leeg is, kan je het hier in de zeepziederij laten navullen voor 12 euro. Breng de lege pot binnen, en krijg meteen een gevulde pot terug mee naar huis.

Gift idea

Deze exclusieve Zero-Waste Dish Wish is een uiterst origineel kerstcadeau met een mooi verhaal. Ze zijn elegant en staan prachtig op elk keukenaanrecht. Stuk voor stuk met de hand gemaakt, en uniek.